قطعات کوچک و بزرگ متعددی موجب رسیدن آب پاکیزه و تمیز برای استفاده روزمره ما میشوند که حتی اغلب ماها نام آنها را هم نمیدانیم. شیر پیسوار یکی از این قطعات است. این قطعه بسیاری از مشکلات آپارتماننشینی و هدر رفتن آب را برطرف کرده است. از این رو برای هر خانه، ساختمان و در مجموع هر مکانی که دارای لولهکشی آی است، نصب آن ضرورت دارد. برای بررسی اهمیت فراوان نصب این نوع شیر در ادامه به سؤال شیر پیسوار چیست و چه کاربردی دارد، پاسخ خواهیم داد.
شیر پیسوار (پیسوال) چیست؟
منظور از شیر پیسوار، شیر کوچکی است که در محل لولههای آب شیرآلات متصل میشود و از شیرهای توپی به حساب میآید. این شیر کوچک به لولههای آب متصل است. در اغلب موارد میتوانید شیرهای پیسوار را در کابینتها و زیر سینکهای روشویی یا ظرفشویی متصل به لولهها پیدا کنید. این شیر با طراحی ۹۰ درجه عرضه میشود و به این معنا که با چرخش ۹۰ درجه باعث قطع یا وصل شدن جریان آب میشود. این شیر هم مانند سایر شیرهای رایج از چهار اجزای بدنه، کارتریج یا مغزی، اهرم و واشر تشکیل شده است. اگر به یاد داشته باشید، در اغلب خانهها و آپارتمانهای قدیمی در صورتی که نیاز به قطع کردن شیر آب یک واحد برای تعمیرات یا سایر اهداف بود، باید آب کل واحدها و کل ساختمان قطع میشد. از این رو چنین شیرهایی تولید شدند تا با متصل شدن به لولههای آب امکان قطع کردن جریان آب تنها یک واحد وجود داشته باشد. با نصب شیر پیسوار حتی امکان قطع و وصل کردن جریان آب آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی هم به صورت جداگانه وجود دارد.انواع شیر پیسوار (پیسوال)
از آنجایی که نوع قرارگیری شیرآلات و ساختار لولههای واحدها و خانههای مختلف در بعضی موارد متفاوت است، بالطبع به شیرهای پیسوار متفاوتی هم نیاز است. این انواع باعث میشوند که هر فرد بتواند شیر مورد نیاز خود را فراهم و نصب کند. به طور خلاصه انواع شیر پیسوار به این ترتیب هستند:- شیر پیسوار فیلتردار: شیرهای پیسوار فیلتردار همانطور که از نام آنها مشخص است، دارای یک فیلتر مخصوص هستند. این فیلترها در مسیر عبور جریان آب لولهها از شیر پیسوار قرار دارند. زمانی که آب آلوده از آن عبور کند، تمامی آلودگیها، سنگریزهها، ماسهها و سایر موارد مشابه متوقف خواهند شد. به عبارتی دیگر، آب را بهگونهای تصفیه میکند. به این ترتیب نصب این نوع از انواع شیر پیسوار خود میتواند راهی برای پاکسازی آب مصرفی خانه یا آپارتمان باشد. در اغلب موارد این فیلتر باید هر سه ماه یکبار تعویض شود.
- شیر پیسوار معمولی: این نوع شیر برخلاف مدل قبلی هیچ گونه امکانات خاص و اضافهای ندارد. تنها امکان کنترل جریان آب را فراهم میکند و در صورتی که آب منطقه زندگی شما پاکیزه نباشد، از این شیر عبور خواهد کرد.
انواع سایز شیر پیسوار (پیسوال)
از آنجایی که شیرهای پیسوار در جاهای مختلفی به لولههای متفاوتی متصل میشوند، برای پاسخگویی به نیاز افراد در سایزهای مختلفی هم تولید و عرضه شدهاند. به همین دلیل هر فرد میتواند با دانستن این سایزها با خیالی آسوده خرید شیر پیسوار مورد نیاز خود را انجام دهد. به طور کلی دو مورد از رایجترین و کاربردیترین سایزهای شیر پیسوار به این شرح است:- شیر پیسوار 1/2: این سایز شیر پیسوار در اغلب موارد برای نصب و متصل شدن به لولههای آب سرویسهای بهداشتی، توالتها، توالتهای فرنگی و فلاش تانک کاربرد دارد.
- شیر پیسوار 3/8: این سایز شیر پیسوار هم در اغلب موارد برای نصب و متصل شدن به لولههای شیرهای آشپزخانه یا ظرفشوییها و روشوییها کاربرد دارد.
مزایای شیر پیسوار چیست؟
حال با در نظر گرفتن کلیه ویژگیهای مذکور در خصوص شیر پیسوار، آیا واقعاً منزل، آپارتمان ماشین لباسشویی و ظرفشویی یا محل کار شما به یکی از آنها نیاز دارد؟ پیش از تصمیمگیری حتماً باید از این مزایای شیر پیسوار مطلع باشید:-
کنترل آسان جریان آب
-
ماندگاری و دوام بالا
-
قیمت بهصرفه و مناسب
-
کنترل میزان فشار آب واحد
-
تصفیه و پاکیزه کردن آب
-
دردسرهای کمتر
-
صرفهجویی در مصرف آب
-
نصب و استفاده آسان
-
کاهش هزینه تعمیرات
کاربرد شیر پیسوار چیست؟
به طور کلی شیر پیسوار برای نصب در محل لولههای آب سرویس بهداشتی، سینک ظرفشویی، سینک روشویی، ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی، یخچال و غیره کاربرد دارد. علاوهبر این، این شیر برای نصب شدن در محلها و لولههای گاز و سایر انواع مایعات هم میتواند مورد استفاده قرار گیرد. زمانی که شیر پیسوار را در چنین جاهایی نصب کنید، این کاربردها را برای شما خواهد داشت:- ایمن کردن: در مواقع ضروری که به قطع کردن فوری جریان آب نیاز باشد، با این شیر میتوانید سریعاً آب را قطع کنید. برای مثال، نشتی آب یکی از این مواقع است که شیر پیسوار بیشترین کاربرد را دارد.
- کنترل کردن فشار: این شیرها برای کنترل کردن فشار آب هم کاربرد دارند. با کنترل صحیح و آسان جریان آب توسط این شیرها حتی میتوانید به دوام و طول عمر بیشتر تجهیزات و لولهها هم منجر شوید که البته این مسئله از مزایای شیر پیسوار محسوب میشود.
- کنترل کردن جریان: اصلیترین کاربرد و کارایی شیر پیسوار، همانطور که توضیح دادیم، کنترل کردن جریان آب است. با این شیر به آسانی میتوانید جریان آب را در محلهای مذکور قطع یا وصل کنید. برای مثال زمانی که ماشین لباسشویی به تعمیرات نیاز دارد، میتوانید جریان آب آن را با این شیر قطع کنید و به این ترتیب حتی نیازی به قطع کردن آب آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی نخواهد بود.
- کنترل کردن دما: به طور معمول شیرهای پیسوار به لوله آب سرد و آب گرم به صورت جداگانه متصل میشوند. به این معنا که هر یک از مسیرهای آب سرد و گرم دارای شیر جداگانه خود خواهند بود. در نتیجه در جاهایی که تنها به آب سرد و یا تنها به گرم نیاز است، برای مثال برای ماشینهای ظرفشویی، این شیر کاربرد خواهد داشت.
جنس شیر پیسوار (پیسوال)
از آنجایی که شیرهای پیسوار تقاضای بسیار زیادی دارند و برای تمامی منازل و ساختمانها ضروری هستند، در انواع جنس و مدل توسط برندهای داخلی یا خارجی طراحی و عرضه شدهاند. به طور کلی جنس چدن، برنج و پلاستیکی از رایجترین آنها هستند. ویژگیهای هر یک از این اجناس به طور خلاصه به شرح زیر است:- جنس چدن: این جنس کیفیتی به نسبت معمولی و مطلوبی دارد. پس از مدتی استفاده باید آن را تعویض کرد.
- جنس برنج: این جنس بالاترین کیفیت را دارد و تا مدتی طولانی به تعویض آن احتیاج نخواهد بود. جنس برنج در برابر سختترین آبهای مناطق مختلف هم مقاومت نشان میدهد و به سادگی دچار پوسیدگی و خوردگی نخواهد شد.
- جنس پلاستیکی: این جنس نسبت به سایر موارد کمترین کیفیت را دارد و به راحتی آسیب میبیند. آسیب دیدن شیر پیسوار پلاستیکی میتواند در کیفیت آب خروجی هم تأثیر منفی بگذارد.